Pancakes με Maple Syrup

Pancakes with Maple Syrup
Το αγαπημένο μου Κυριακάτικο πρωινό, που ευχαρίστως θα το απολάμβανα κάθε Κυριακή, μα κάθε Κυριακή, περιλαμβάνει τα λατρεμένα μου πανκέικς με σιρόπι σφενδάμου/ maple syrup ή με το δικό μας θυμαρίσιο μέλι, συνοδευμένα με πολλές άλλες λιχουδιές αλμυρές και γλυκές και φυσικά, με καφέ, χυμούς, τσάϊ και άλλα ροφήματα!
Δεν μας συμβαίνει συχνά αλλά άμα προκύψει το ευχαριστιόμαστε και από πρωινό καταλήγει να γίνεται κανονικό μεσημεριανό… Ένα brunch με τα όλα του! Με πρωταγωνιστές τα pancakes with maple syrup.
Αυτό που με σαγηνεύει σε αυτό το γεύμα είναι η ποικιλία και το ανακάτεμα διαφορετικών γεύσεων, υφών, χρωμάτων συχνά αντίθετων μεταξύ τους.

εργασία: 45′ χρόνος: 45′ εύκολο:
Pancakes with Maple Syrup

Brunch

Το Brunch είναι ένας συνδυασμός Πρωινού και Μεσημεριανού. Ο όρος προέρχεται από τη συγχώνευση των λέξεων breakfast και lunch. Οι Γάλλοι το αποκαλούν Le Grand Petit Déjeuner. Το συνηθίζουν πολύ στην Αμερική και στον Καναδά.

Συχνά πρόκειται για ένα βαρύ γεύμα, το οποίο προορίζεται να πάρει τη θέση και των δυο, Πρωινού και Μεσημεριανού.

Συνήθως το Brunch ξεκινάει περίπου στις 10 το πρωί, κοντά στην ώρα του μεσημεριανού, λίγο πιο πριν. Οι ώρες του σερβιρίσματος είναι 10 π.μ. έως 3 μ.μ.

Μερικά κολέγια και ξενώνες σερβίρουν Brunch, ιδιαίτερα τις Κυριακές και τις αργίες. Το Brunch συνήθως περιλαμβάνει τα κλασικά τρόφιμα για πρωινό όπως αυγά, λουκάνικα, μπέικον, ζαμπόν, τυρί, φρούτα, χυμούς, καφέδες, γλυκά, τηγανίτες, και τα παρόμοια.
Ας πάμε να φτιάξουμε τα βασικά για ένα χορταστικό πρωινό. Από ΄κει και πέρα είστε ελεύθεροι να αυτοσχεδιάσετε, ώστε να απολαύσετε ένα πρωινό όπως το θέλετε και όπως σας αξίζει.
Οι γαστριμαργικές επιλογές σε αυτό το "παιγνίδι" είναι δικές σας. Μερικές θεωρούνται ακραίες! Όπως τα ψητά κρέατα, ψάρια, ψαρόσουπες έως bloody mary (το δικό μου ποτό!), πολύ δημοφιλές κοκτέιλ για ένα brunch! Εσείς προσαρμόστε το αναλόγως…

Υλικά (24 τηγανίτες)

  • 350 gr αλεύρι up
  • 1 κ.γ. κοφτή σόδα
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες γάλα (1/2 λίτρο περίπου)
  • 2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • λίγη essence βανίλιας
  • μια τσιμπιά αλάτι
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα.
Το οποίο αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο - λίγο, αναδεύοντας τα υλικά μέχρι να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στο ειδικό σκεύος για πανκέικς βάζουμε λίγο βούτυρο.
Αυτό το επαναλαμβάνουμε κάθε φορά.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μια γερή κουταλιά από τον χυλό.
Αν χρειάζεται περνάμε τον χυλό από ένα σουρωτήρι, ώστε να κρατήσει τους σβώλους αλευριού, που πιθανώς να δημιουργήθηκαν.
Αλλά και έτσι να μείνει, σίγουρα δεν επηρεάζει και δεν φαίνονται στο τελικό αποτέλεσμα.
Όταν θα έχουν στεγνώσουν οι φυσαλίδες στην επιφάνεια της τηγανίτας είναι έτοιμες να τις γυρίσουμε, να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Συνεχίζοντας, μπορούμε να βάλουμε στο ίδιο σκεύος αυγά και να τα πασπαλίσουμε με πάπρικα και κουρκουμά
Αυτά δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε.
Επίσης μέσα στον χυλό μπορούμε να ψιλοκόψουμε φρούτα, όπως μπανάνα, μήλα ή αχλάδια και να τα τηγανίσουμε μαζί.
Ή διάφορα τυριά, όπως φέτα, κασέρι, γκούντα ή ζαμπόν, μπέικον ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Σερβίρουμε με ζεστό καφέ, τσάι και χυμούς. Εμπλουτίζουμε το πρωινό μας με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές. Όπως διάφορα τυριά, λουκάνικα και άλλα αλλαντικά, τομάτες κομμένες στα τέσσερα, μαρμελάδες, κέικ, ζεστά ψωμάκια, μερέντα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο τραβά η όρεξή μας! Φροντίζουμε να έχουμε αγαπημένη και μεγάλη παρέα για να το διασκεδάσουμε και να γευτούμε ένα διαφορετικό Κυριακάτικο Πρωινό, φτιάχνοντας ο καθένας τους συνδυασμούς των γεύσεων που του αρέσουν.
Το σίγουρα είναι ότι όλοι θα απολαύσουν ένα πραγματικό Brunch!
Αν είναι δύσκολο να βρεθεί maple syrup, άνετα μπορεί να αντικατασταθεί από μέλι, μαρμελάδες, σιρόπια…
Ο ΑΒ φέρνει κατά καιρούς αυτό το Καναδέζικο προϊόν, οπότε καλύτερα να πάρετε το γνήσιο maple syrup και όχι κάποιο τύπου golden syrup, που είναι απλό σιρόπι καλαμποκιού σε καραμελέ χρώμα ή ιμβερτοποιημένη ζάχαρη.
Ουδεμία σχέση με το γνήσιο…
Pancakes with maple syrup Δοκιμάστε και την αλμυρή εκδοχή των πανκέικς.
Κάνετε αυτοσχέδια ρολάκια, τυλίγοντας τυρί του τοστ και ψημένο μπέικον. Απολαύστε ένα αγαπησιάρικο, διαφορετικό Kυριακάτικο Πρωινό.

Καλή Όρεξη!

Maple syrup
Το σιρόπι σφενδάμνου (maple syrup) είναι μια γλυκαντική ουσία που γίνεται από τους χυμούς του δέντρου σφένδαμος (maple tree).
Στις περιοχές με κρύο κλίμα και χαμηλές θερμοκρασίες, τα δέντρα αποθηκεύουν το άμυλο στους μίσχους και στις ρίζες τους πριν να φτάσει ο χειμώνας.
Τα δέντρα τρυπιόνται (όπως περίπου κάνουμε εμείς στη συλλογή του ρετσινιού) και με ένα καλάμι βγαίνει ο χυμός και συλλέγεται σε κάδους, ο οποίος μετά από επεξεργασία (βράσιμο) μετατρέπεται σε σιρόπι.
Από τον Καναδά προέρχεται το 80% της παγκόσμιας παραγωγής σιροπιού σφενδάμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μόνος άλλος κυριότερος παραγωγός και ο κορυφαίος καταναλωτής. Τρώγεται με τηγανίτες και βάφλες ή χρησιμοποιείται ως συστατικό στην παρασκευή καραμέλας ή μπύρας.
Συλλέχθηκε, αρχικά, και χρησιμοποιήθηκε από τους Αμερικανούς Ιθαγενείς και υιοθετήθηκε αργότερα από τους Ευρωπαίους αποίκους.
Η τιμή του είναι αρκετά υψηλή αφού για την παρασκευή 4 λίτρων σιροπιού χρειάζονται 160 λίτρα παραγόμενου χυμού.
Είναι πλούσιο σε Μαγγάνιο και Ψευδάργυρο.
Pancakes with maple syrup
Η ανάρτηση αυτή είναι αφιερωμένη στους, για πολλά χρόνια, φίλους μας Χ. & Μ. με τους οποίους απολαύσαμε παρέα πολλά πρωινά, αγναντεύοντας το λιμανάκι της Καστέλλας (Μικρολίμανο) από τη βεράντα του όμορφου σπιτιού τους.



Author Zambia G. Sifaki