Muffins με Σταγόνες Σοκολάτας

Muffins!
Μικρά, αφράτα και αρωματικά μαφινάκια, με σοκολατένιες σταγόνες και ένα κερασάκι από γλυκό του κουταλιού!
Ένα απλό γλυκό, που γίνεται εύκολα και γρήγορα και μπορούμε να το απολαύσουμε χωρίς πολλές τύψεις, μιας και δεν έχει ιδιαίτερα πολλή ζάχαρη και βούτυρο.
εργασία: 00h:10' χρόνος: 00h:40' εύκολο: 2/5

Στερεά Υλικά (12 muffins)

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ½ (10 γρ) φακελάκι baking powder
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 100 γρ. τσιπς σοκολάτας

Υδαρή Υλικά

  • ¼ του λίτρου γάλα
  • 2 αυγά
  • 75 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 12 κεράσια, από γλυκό του κουταλιού κεράσι, στραγγισμένο
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την baking powder και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μικρότερο μπωλ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το σιρόπι από τα στραγγισμένα κεράσια.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του αλευριού και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ή με ένα κουτάλι 3-4 φορές, ίσα να αναμειχθούν ελαφρά τα υλικά.
Όσο λιγότερο τα αναμείξουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν.
Στρώνουμε στη φόρμα των muffins τις ειδικές, έτοιμες, χάρτινες θήκες και αδειάζουμε μέσα μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα.
Να γεμίσουν οι θήκες κατά τα ⅔.
Ακουμπάμε επάνω από κάθε muffin ένα κερασάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20' μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσει η επιφάνειά τους.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν για 5' επάνω σε σχάρα.
Έτοιμα!
Τα πιο εύκολα, νόστιμα και αφράτα muffins, που έχετε δοκιμάσει.
Τη συνταγή μπορείτε να δείτε στο όμορφο blog της Γαλλίδας e-friend Cathy, η οποία επέλεξε να ζει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αγαπημένο της Ναύπλιο.
Αν βρεθείτε ποτέ προς τα εκεί, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το "Μαγικό της Κόσμο"!

Οι φίλοι έφτιαξαν

Η mara έφτιαξε τα muffins, με επιτυχημένες παρεμβάσεις!